Sportfiske

Sportfiske

Detta är en artikel om sportfiske. Vi älskar sport och vi älskar att fiska, men undrade alltid om fiske hör till kategorin sport. Vi bestämde för att ta reda på det själva och dela resultat med dig.

Så är fiske en sport?

Fiske är en sport och inte bara en utomhusaktivitet. En sport är något som kräver skicklighet, fysisk ansträngning och är konkurrenskraftig. Hanterandet av fiske faller under alla dessa kriterier och det finns många turneringar och tävlingar över hela världen.

Så det huvudsakliga svaret är ja. Men ibland är det svårt att se hur man kan sitter på en brygga, dricker en kall öl och rullar in några små regnbågefiskar, att som kräver lika mycket skicklighet eller fysisk ansträngning, är en sport?

Fiske som sport och fiske som hobby

Låt oss titta på några andra aktiviteter som kanske eller inte kan betraktas som en sport som hjälper dig att jämföra. Bowling, är det en sport eller inte? Är det tävlingsinriktat? Ja. Kräver det skicklighet? Visst gör det. Kräver det fysisk aktivitet? Det kan det göra! Hur är det med poker? Skicklighet? Ja. Tävlingsinriktat? Ja. Fysisk? Nej. Tekniskt sett är Poker ingen sport oavsett hur mycket det är på ESPN. Så länge det kan svara ja på dessa tre frågor betraktas det som en sport. Vissa kan säga att fiske inte ger ett Ja på dessa frågor.

Fiske som sport och fiske som hobby

Tja kanske inte till för den personen, men försök att berätta det för killen som bara tillbringade 3 timmar på att leta och fånga in en enorm svärdfisk på 100 kilo. Jag tror att det är säkert att säga att vi alla har sett filmen Hajen, eller åtminstone vet vad den handlar om. Ingen är ute och fiskar en haj i den storleken, men fiskar blir riktigt stora, och det är inte lätt att fiska in en tonfisk på 60 kilo. Det kräver mycket arbete, ibland timmar för att få en bra fångst. Och att fiska upp fångsten anses ibland vara det enklaste med fiske.

Red ut var du ska söka efter fisken du letar efter, vilket bete du ska använda, hur mycket du ska använda, hur du ska haka fast den, det bästa sättet att kasta och var det ska kastas, hur långsamt och hur snabbt man ska driva in den, hur länge man ska vänta med att omarbeta osv. Om du verkligen vill bli bra på fiske finns det mycket att lära sig. Att bli mästarfiskare krävs det tid och teknik. Men många människor vill bara gå ut och koppla av och ha det bra.

Det är bra att gå ut o fiska själv eller med några vänner för att koppla av. I detta sammanhang är fiske inte mycket av en sport. Du behöver inte ha någon aning om vad du gör och ändå fånga fisk om fiskarna är tillräckligt hungriga. Många anser att det är mer en sport när det är tävlingsinriktat eller mer djupfiske det handlar. Det var allt för denna gång!